על אף שביצוע הפסקת הריון מלאכותית, קרי הפלה, היא פעילות רפואית שנויה במחלוקת, שכן עולם הרפוא קיים בראש ובראשונה על מנת להציל חיים ולא על מנת להפסיק חיים, הטכנולוגיה הרפואית בתחום אינה קופאת על השמרים ומתקדמת ללא הרף.
ככל הנראה כוחות השוק עושים את שלהם גם בענף זה וריבוי הפניות למרפאות לצורך ביצוע הפלות גורם ליודעי דבר בתחום לחקור את הנושא לעומק על מנת לפתח דרכים לשם הפסקת הריון באופן שיגרום מינימום סבל לאם ההרה שתאלץ להתמודד עם ההשלכות הפסיכולוגיות של המעשה לשארית חייה.
כיצד ניתן לבצע הפלות ומהם ההתפחויות הטכנולוגיות האחרונות בתחום?
כל התשובות בכתבה הבאה,
הפסקת הריון שרק החל
הדרך הנפוצה ביותר לבצע הפסקת הריון היא באמצעות טיפול תרופתי.
לאחר קיום יחסי מין לא מוגנים או לאחר אונס יכולה האישה לקחת גלולות פלא שכינויין העממי הוא "גלולות היום שאחרי".
גלולות אלו מכילות הורמונים דומים לאלו הנמצאים בגלולות למניעת הריון אם כי בכמות גדולה בהרבה.
בכוחן של הגלולות למנוע הריון בלתי רצוי ובלבד שהן נלקחות עד שבעים ושתים שעות לאחר האקט המיני שגרם להריון.
לאחר מכן, פוחתים סיכויי ההצלחה של הגלולות באופן ניכר וכעבר תשעים שעות אין להן כל ערך.
גלולות אלו נמכרות כיום בבתי המרקחת ללא צורך במרשם רופא ולא ידוע על סיכונים בריאותיים משמעותיים שעלולים להגרם בעקבות נטילתן.
הפסקת הריון עד השבוע השביעי
גם מי שלא הספיקה למנוע את ההריון לפני שחלפו שבעים ושתים שעות תוכל להעזר בטיפול תרופתי לביצוע הפסקת הריון, אולם במקרה זה מדובר בחומרים חזקים בהרבה ובהליך שמצריך ביקור אצל ועדה רפואית מיוחדת שמאשרת את הפסקת ההריון.
הפלה תרופתית פועלת כך שהחומר הפעיל שניתן לאישה ההרה גורם לדימום רחמי חזק שבסופו נפלט העובר באופן טבעי מהגוף ללא התערבות כירורגית. בחלוף ארבעים וחמישה ימים גם טיפול מסוג זה לא יוכל למנוע את ההריון הבלתי רצוי.
הפסקת הריון כירורגית
הליך הפסקת ההריון באופן כירורגי נקרא גם גרידה ולמרות שמו לא מדובר בגירוד של הרחם אלא בשאיבה של העובר באמצעות הליך פולשני.
ההליך אמור לגרום לסיכונים מסויימים בכל הקשור להריון (רצוי) עתידי ומסוכן מאוד לעורכו לאחר השבוע העשרים של ההריון (חודש חמישי).
רונן צור